GEAVANCEERDE MATERIALEN
Het afnamepunt is opgebouwd uit moderne materialen. Het hoogwaardige kunststof is oersterk en voor 50% versterkt met glasfiber. Daarnaast is het afnamepunt vlamvertragend volgens klasse V-0 en is het uiterst bestand tegen chemicaliën.

EENVOUDIG PERIODIEK ONDERHOUD
Door de unieke constructie is het vijfjarig onderhoud teruggebracht tot een simpele handeling van hooguit 30 seconden. Tevens kan de onderhoudsklep niet meer kantelen en is afsluiting van het netwerk niet meer nodig. Het inbouwdeel kent geen O-ring en daarmee is het onderhoud compleet komen te vervallen.

KLEURCODERING VOOR EXTRA GEBRUIKSVEILIGHEID
De Phortman punten zijn volledig met nieuwe moderne materialen gefabriceerd in de betreffende kleurcodering. Binnen één oogopslag is de toepassing te herkennen, waardoor de kans op een verkeerde aansluiting aanzienlijk wordt verkleind.

DATAMATRIX CODE VOOR TRACEABILITY EN BEHEER
Voor de registratie is het gasafnamepunt voorzien van een DataMatrix Code. Door middel van een DataMatrix scanner is het eenvoudig de code te lezen en gegevens te bewerken. Dit verhoogt het gebruiksgemak wat betreft het beheer en de registratie van de gasafnamepunten. Front + uniek productnummer op de voet.

ANTI VERDRAAIING
Ergert u zich ook zo aan scheef hangende hulpmiddelen?
Het inbouwpunt van Phortman heeft een kleine technische innovatie waardoor het scheefhangen van aangekoppelde medische hulpmiddelen zoals een pack flowmeters wordt voorkomen. Iedere toegewijde technicus ergert zich aan apparatuur dat scheef hangt. Het nieuwe Phortman gasafnamepunt sluit die ergernis uit.

GEMAK DIENT DE MENS, OOK DE INSTALLATEUR!
Voor het gemak en de gebruiksvriendelijkheid van de installateur is een bakje ontworpen voor het inbouwdeel dat èn het medium waar het punt voor wordt gebruikt kenbaar maakt en de plaatsing van het inbouwdeel aanzienlijk vereenvoudigt. Bovendien kan het bakje gemakkelijk worden verwijderd en hergebruikt indien het bakje niet nodig is de montage.

SLOTPLAATJE 
Afsluiting van medische gasafnamepunten bij (tijdelijk) buiten gebruik:
Tijdens bouwwerkzaamheden en/of onderhoud aan de afdeling(en) of deel van het ziekenhuis waar de zich medisch gasafnamepunten bevinden kan het nodig zijn deze af te sluiten tegen vuil een andere ongewenste stoffen. Om die reden heeft Phortman een schuif gemaakt die het gasnamepunt afsluit tegen vuil enz. Deze afsluiting kan uitsluitend met speciaal gereedschap worden verwijderd zodat alleen bevoegde personen de gasafnamepunten in werking kunnen stellen. Kleine verschillen zijn vaak van grote betekenis voor de kwaliteit van het product en de omgeving van het product.

BAKJE VOOR INBOUW IN WANDEN
Voor het gemak en de gebruiksvriendelijkheid van de installateur is een bakje ontworpen voor het inbouwdeel dat èn het medium waar het punt voor wordt gebruikt kenbaar maakt en de plaatsing van het inbouwdeel aanzienlijk vereenvoudigt. Bovendien kan het bakje gemakkelijk worden verwijderd en hergebruikt indien het bakje niet nodig is de montage.

OPTIONEEL


BESCHERMEND FILTER
Medische gassen worden aangevoerd door koperen leidingen. Phortman biedt de optie aan voor een ‘sinter filter’ geïntegreerd in de plug, waardoor er geen giftige koperdeeltjes in de longen van een patiënt terecht kunnen komen. Bovendien zorgt de vorm van de plug voor een volumestroom vanaf 180 liter per minuut.